Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre realitza activitats pel Dia Mundial de la Salut Mental

 
Com cada any i amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (10 octubre); la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre organitza un seguit d’activitats per visibilitzar i apropar a la població aquesta part de la salut.
 
Aquest any i seguint la línia de treball de vessant comunitària, el projecte per al Dia Mundial de la Salut Mental s’ha treballat en col·laboració amb les Escoles d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI), Escola d’Art Municipal d’Arts Plàstiques i Disseny Josep Casadó de Móra la Nova i la Fundació Mare Nostrum de Tortosa. La culminació d’aquest treball ha estat la realització d’una pintura mural on es reflecteixen les vivències de les persones en experiència pròpia en salut mental a través de l’art. L’objectiu a banda del treball comunitari és que la gent pugui venir a visitar el mur i fotografiar-se al mateix. El lema escollit per acompanyar l’activitat és Tu també hi tens molt a fer! Salut mental, un dret universal.
 
En col·laboració amb la Taula de Salut Mental al llarg del mes d’Octubre es fa present a les diferents biblioteques de les terres de l’Ebre el projecte “Biblioteques i Salut Mental”. Cada biblioteca organitza un aparador dedicat a la salut mental amb bibliografia sobre el tema adaptada a totes les edats i una dinàmica on es convida als usuaris de la biblioteca a reflexionar sobre com pot ajudar-nos tant el fet d’escoltar com de parlar sobre el nostre benestar emocional. Paral·lelament s’està realitzant el contacontes “Fuig, bèstia!” a càrrec de Mon Mas i personal de la Taula de Salut Mental. Aquesta narració pretén ajudar a grans i menuts a entendre d’una manera senzilla i propera què és la salut mental i la importància de les emocions.
 
Seguint amb la Taula de Salut mental, es continua apostant pel projecte “Lectures a l’Aula” on s’invita als centres d’Ensenyament a llegir lectures relacionades amb temes de salut mental durant els trenta minuts de lectura obligatòria que tenen els centres, per posteriorment fer un debat final amb acompanyament de les entitats de la Taula Salut Mental.
Video Corporativo


Presentación Área Discapacitat Intelectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS